Skip to content Skip to footer

Plivsko jezero

Onze tweede dag in Bosnië was weer vooral het bewonderen van…..een waterval. Had ik al gezegd dat wij gek zijn op watervallen😉.

Eerst natuurlijk nog even rommelen bij de camper, heelrijk om te merken hoe de kids zich al weer veel beter kunnen vermaken met kleuren, samen spelen ed. Internet wordt steeds minder gemist. Maar goed ook hier in Bosnië, want onze nieuwe simkaart werkt slecht. Gelukkig wel af en toe WiFi op een camping.

We reden verder door park Una, nu naar de waterval Martin Brod. Onderweg kwamen we langs veel mooie uitzichten en vooral heel veel groen, maar ook de eerste tastbare herinneringen aan de oorlog. Kogelgaten in een verkeersbord en een kapot schoten brug zien, maakt toch indruk.

Aangekomen bij de waterval waren we weer sprakeloos. Wat een natuurschoon! We liepen nog wat omhoog en kwamen daar langs een mannetje, die ons aanbood wat uitleg te geven over zijn watermolen en wasmachine in de beek. Ja je leest het goed, wasmachine in de beek! Een eeuwenoude traditie legde hij uit en dat was te zien. Steeds meer maken we zo kennis met het leven in Bosnië en wat bevalt dat goed. Uiteraard kochten we wat meel en zaten nog even bij de waterval, voor we verder reden.

Bij Plivsko Jezero vonden we een fijne camping, inmiddels wel al wat laat. Morgen gaan we verder rondkijken hier.

Leave a comment

nl_NLDutch