Skip to content Skip to footer

Plivsko jezero dag 2

Een nieuwe plek ontdekken, waar je bij toeval terecht komt. Wat is dat toch heerlijk aan camperreizen! Dat we vlakbij een meer stonden hadden we tijdens het rijden al wel gezien, maar de plek had veel meer te bieden.

Zo ontdekten we houten huisjes aan de beek richting het meer, wat een bijzonder plekje. En een soort natuur zwembadje naast het meer, waar heerlijk gezwommen en gespeeld kon worden. Het plan voor de middag was bij deze gemaakt. Alle honden die we onderweg tegen kwamen kregen ook de nodige aandacht, het gemis van onze hond (overleden in januari) maken we zo een beetje goed.

Zwemspullen halen dus en terug naar het water. Onderweg liepen we langs een grote groep lachende mannen, die een varken aan het spit boven het vuur hadden (sorry vegetariërs 😅). Dat trok onze aandacht en we raakten aan de praat (klein beetje Engels en vooral veel handen, voeten en lachen). Voor we het wisten waren we uitgenodigd om 3 uur later terug te komen en mee te eten.

Het verfrissende water was heerlijk, even als het ijsje natuurlijk. Na 3uur waterpret werd inderdaad voor ons de tafel gedekt en zaten we midden tussen de lokale bevolking te smullen van het eten. We konden met maar 2 mensen praten, maar dat maakte niets uit. We genoten van het kijkje in hun gewoonten, de enorm gezellig sfeer en ja ook de smaak was geweldig.

Leave a comment

nl_NLDutch