Skip to content Skip to footer

Dubrovnik

Eigenlijk zijn wij niet zo van die steden bezoekers tijdens het reizen, maar ook over Dubrovnik hadden wij gehoord de stad echt niet te mogen missen. Zo nieuwsgierig als wij zijn, willen we dat dan natuurlijk ook met eigen ogen zien.

Vanaf de camping konden we met de bus naar de stad. Daar aangekomen begrepen we al snel wat iedereen bedoelde. Wauw!

We besloten gelijk de wandeling over de stadsmuur te maken en inderdaad, het was prachtig. De kids begonnen er met wat frisse tegenzin aan (hoe kan lopen over een muur nou leuk zijn?!), maar draaide helemaal bij. Het uitzicht op de helderblauwe zee, al die oranje daken, smalle straatjes met bijzondere gebouwen, de muur zelf en natuurlijk tussendoor lekker wat drinken met uitzicht. Heel mooi om zo van bovenaf te zien!

Oh ja en nog een voordeel, we kunnen de kids dan wel niet achter behang plakken in de camper, maar op deze muur wel achter slot en grendel. Top begin van de verkenning van deze stad 😁.

Daarna werd het zelf dwalen door de straten, lekker wat eten en in de haven bootjes kijken. We staken een kaarsje voor hun opa aan en sloten de dag af met op zijn “verjaardag” proosten bij de zee.

Om terug bij de bushalte te komen moesten we vele trappen trotseren. Nu helaas omhoog, oef is onze conditie echt zo slecht?! Aangekomen bij de bushalte was het wachten, wachten en nog meer wachten. Staat leuk hoor zo’n bord met dienstplanning, maar geen idee waarvoor hij er verder stond?! Anderhalf uur verder hadden we (naast vele touringcars), nog geen bus gezien.

We kwamen wel Nederlanders tegen die we al eerder hadden ontmoet, gedeelde smart is halve smart. En toen stopte er opeens een taxi. De chauffeur ging naar huis vlak bij onze camping en wij mochten allemaal voor een klein bedrag mee. Dat werd proppen, maar wat een mazzel en wat een geweldige man!

Een hele bijzondere dag zo in een prachtige stad!

Leave a comment

nl_NLDutch