Skip to content Skip to footer

Theth

Een bergdorp dat alleen bereikbaar is in de zomermaanden, daar willen wij natuurlijk ook zijn geweest. Via een flink bochtige maar goed te bereiden bergweg reden we dus naar Theth.

We kozen ervoor om weer bij locals met een kleine camperplek te overnachten, om te kunnen proeven (letterlijk en figuurlijk) van de Albanese cultuur. Deze plek vonden we bij Guesthouse Rupa. Wat een prachtig uitzicht op de bergen en een onwijs lieve mensen, waarvan oma voor ons gaat koken vanavond. We kunnen niet wachten!

Maar eerst natuurlijk de bergen in, richting een waterval. Gezellig samen met een aantal andere reizigers, de weinige Nederlanders die we tot nu toe tegen zijn gekomen. Onderweg trotseerde we half kapotte bruggen, moesten we uiteraard aan de kant voor passerende koeien (die trokken zich echt totaal niets aan van ons, geef ze eens ongelijk haha) en snoepten we van verse bramen. Aangekomen bij de waterval koelden we lekker af en genoten van het uitzicht.

Op de terugweg dronken we wat op een plekje waar zo vele een voorbeeld aan kunnen nemen. Simpel zittend op een boomstammetje, kippetjes om ons heen en een hangstoel om de sfeer af te maken.

We vervolgden onze weg en hadden een prachtig uitzicht op Theth. In de avond kletsen we wat met de eigenaren bij het kampvuur (tot nu toe wordt er veel meer Engels gesproken dan wij hadden verwacht) en smulden we van oma haar kookkunsten. Dit maakt onze ervaring in Theth helemaal compleet.

Leave a comment

nl_NLDutch