Skip to content Skip to footer

Boat stop Komani Lake

Daar gingen we dan, met ons huis de veerboot op. HOE DAN, was wel het eerste wat we dachten toen we aankwamen in de kleine en overvolle haven?! Direct vanuit een tunnel โ€œevenโ€ keren op een paar m2 en achteruit een boot op, tuurlijk ๐Ÿ˜…. Iedere millimeter werd benut, maar ook met iedere millimeter werden we geholpen door de vriendelijke jongens van de veerboot. Voor hun niets bijzonders, voor ons weer een bijzondere ervaring. En toen moest de overtocht nog beginnen!

We vonden een mooie zitplek op de boot. En toen we eenmaal vertrokken waren was het twee uur lang alleen nog maar WAUW, WAUW, WAUW!!

Nog een beetje achtergrond info, Lake Komani is een stuwmeer in het Noorden van Albanie. Wegen zijn er in deze regio nauwelijks, het is de boot die de stadjes Koman en Fierze met elkaar verbindt.

Na deze geweldige ervaring reden we vanaf Fierze nog een uurtjes verder naar Valbone, opnieuw de Albanese Alpen in. Eigenlijk maar 20 km bij Theth vandaan, maar zonder autowegen ertussen. En tja, iets met je huis op wielen mee willen nemen ๐Ÿ˜‰.

Schoolwerk was er op de boot nog niet van gekomen, dus dat werd op ons plekje voor vannacht gemaakt. En zoals het in de bergen gaat, was daar ook opeens een onweerbui. Ook nog relaxt een filmpje kijken dus, achter de wolken schijnt de zon en hier ook vast weer snel.

De komende dagen wordt het weer hiken in de bergen, even die benen laten werken en genieten van adembenemende uitzichten!

Leave a comment

nl_NLDutch