Skip to content Skip to footer

Dajti Ekspres to Bunkart

Op naar een eerste bezoek aan Tirana! Hoe leuk en ook enorm handig, om naar de stad te gaan met een kabelbaan. Scheelt weer parkeerplek zoeken voor ons dan toch “grote” huis op wielen en de rit was ook nog eens 15 min genieten van prachtig uitzicht.

Het museum Bunk’art 1 ligt vlakbij de kabelbaan. Daar wilden we graag heen, om meer te weten te komen over de geschiedenis van Albanië. Zoals de naam al zegt bevindt het museum zich in een bunker, waar met vele foto’s en verhalen de geschiedenis wordt uitgelegd.

Eigen foto’s mochten er in de kamers niet worden gemaakt, dus zit er voor jullie niets anders op dan zelf te gaan kijken.

Wij vonden het indrukwekkend! Meer in het centrum van Albanië bevindt zich nog Bunkart 2, die bewaren we voor een volgend dagje Tirana. Wij besloten na alle indrukken nu terug de berg op te gaan en daar nog even te genieten van de mooie omgeving.

Jara & Stijn wilden ook nog heel graag de jonge puppy’s verwennen die we hier vonden. Overal komen we helaas veel zwerfhonden tegen, de meest gestelde vraag is tot nu toe dan ook: “kunnen we deze niet meenemen”. We houden het nu bij ze verwennen met allemaal lekkers.

Leave a comment

nl_NLDutch