Skip to content Skip to footer

Campfam the Story

How it all started

Hoe dit alles begon? Dat vragen wij ons ook nog wel eens af, want reizen was niet iets wat wij van huis uit mee kregen. Toch zei iets ons in 2012 dat wij een camper moesten huren voor onze eerste vakantie als gezin. Vanaf dat moment waren we verkocht en al snel was daar onze eerste eigen camper.

Campfam_the_Story3

Het Camper
leven

Fulltime samen herinneringen maken

Ieder vrij moment gingen we op pad, het gevoel van niet meer naar huis willen werd met de dag sterker. De vrijheid, het buitenleven, nieuwe plekken en culturen ontdekken. En vooral, fulltime samen herinneringen maken. Het camperleven bracht ons een geluksgevoel wat wij niet eerder hadden ervaren.

Voor we het wisten waren Jara en Stijn leerplichtig. De Nederlandse grenzen voelden als muren, waar wij alleen tijdens schoolvakanties overheen konden. Braaf bleven we het Nederlandse huisje, boompje, beestje leven volgen, terwijl ons verlangen naar een lange reis als gezin bleef knagen.

Buiten zittend in onze tuin tussen de schuttingen, gaven we ons gevoel in april 2022 weer eens woorden. Wat moest er nog veranderen voor we ja durfden te zeggen op onze droom? Geen enkel antwoord kon ons verlangen toen nog stillen. Die lange reis ging er komen, hoe dan ook!

Ons ultieme geluksgevoel

5 maanden samen door Europa

Kort daarna, in juli 2022, vertrokken we met onze bus camper voor een reis door Europa. Ons ultieme geluksgevoel, 5 maanden lang. Wij konden het echt; samenleven op een paar m2, (school)werk op afstand, uitdagingen die reizen biedt samen overwinnen en ontelbaar veel herinneringen maken. Vanaf dat moment wisten we het zeker, wij gaan voor een fulltime reisleven.

De Bouw van een expeditie
truck

van brandweerwagen naar expeditietruck

We kochten een brandweerwagen, bouwden deze met hulp van Camperbouw en Onderhoud om naar expeditietruck en verkochten ons stenen huis. Vaste banen werden opgezegd, nieuwe werkzaamheden als digital nomad gestart. Het onderwijs ingericht om op afstand voort te zetten.

Op naar vele nieuwe avonturen en herinneringen, met de wereld als onze achtertuin.

nl_NLDutch