Skip to content Skip to footer

Diakopto

Volg het spoor!

Yes, we zijn weer terug onderweg in ons geweldige avontuur. Vandaag met een bijzondere wandeling, die onze benen flink liet werken.

Tussen Diakopto en Kalavryta ligt een historisch tandradspoor. Het spoor van 22 km loopt door de Vouraikos-kloof omhoog en stopt onderweg bij Zachlorou. Niet alleen de trein volgt dit spoor, maar er loopt ook letterlijk een wandeling overheen. Dat wilden wij natuurlijk zelf meemaken.

De heenweg vanaf Diakopto gaat omhoog door de kloof en deden wij dus per trein. “Het lijkt wel het sprookjesbos”, zei Jara onderweg. Wat een prachtige omgeving en eindelijk door de regen van gisteren ook weer met stromend water.

We stapten uit op de enige tussenstop en begonnen vol energie aan de wandeling over het spoor terug. We bleven ons vergapen aan de prachtige omgeving, kijk nou toch eens waar wij weer lopen 😍. En als je dan in de verte de trein hoort aankomen, wat een bizarre ervaring.

De trein is overigens wandelaars gewend, rijdt op een heel rustig tempo en kun je ver van te voren te horen. Genoeg tijd om aan de kant te gaan dus en te zwaaien naar alle anderen die kiezen voor de minder avontuurlijke terugweg. Het wandelen zelf viel stiekem wel wat tegen, de bielzen en het grind waren niet echt de ideale wandel ondergrond. Maar wat zijn wij toch weer trots op Jara en Stijn, die zonder mopperen de 14km terug overwonnen.

Morgen zullen onze benen ons wel herinneren aan deze pittige wandeling, maar ook zeker weer de geweldige herinneringen!

Leave a comment

nl_NLDutch