Skip to content Skip to footer

Athens

Athene, wat een stad!

Na een nacht met prachtig uitzicht op Athene was het vandaag zover, de campfam ging Athene onveilig maken.

We parkeerden de camper aan de rand van de stad, op een gratis en toch veilige parkeerplaats vlakbij het Badminton Theater. Vanaf daar was het nog een stukje lopen naar de metro, die ons met een handige dagkaart naar alle mooie plekken in de stad kon brengen.

Uiteraard begonnen we op de meest bekende plek van Athene, de Akropolis. Mega indrukwekkend als je hem van een afstand hoog boven de stad uit ziet pronken. Eenmaal er zelf echt naast was het leuk om er geweest te zijn, maar wat ons betreft heeft de moderne mens het er zeker niet mooier op gemaakt…..

De rest van de dag genoten we van deze bijzondere stad. Om iedere hoek weer een mooi gebouw of bijzondere opgraving. Geloof dat onze kids daar nu wel verzadigd in zijn, “daar heb je weer een opgraving”, zei Stijn toch wat verveeld aan het eind van de dag 😂.

Beter in de smaak vielen de winkels om eindelijk weer wat te shoppen, de vele gezellige straten om doorheen te slenteren (met overal de geur van Grieks eten, zo heerlijk) en natuurlijk ook zelf uitgebreid smullen van de Griekse keuken.

Voor we het wisten was het donker en waren onze benen er na weer heel veel lopen klaar mee. Toch niets voor ons zo’n saaie metro onder de grond blijkt weer, alsnog zijn we overal naar toe gelopen 😅. Hoogste tijd om naar de camper te gaan en voetjes omhoog. Wat een dag ❤️

Leave a comment

nl_NLDutch