Skip to content Skip to footer

Drepano

Altijd wat te zien onderweg!

Op de route naar onze volgende stop zagen we weer een bijzondere historische plek, het Theater van Epidaurus. We besloten om die toch nog mee te pakken, als echt laatste duik in de Griekse geschiedenis.

Voor we daar aankwamen, hadden we gezien ook langs een scheepswrak van de MS Mediterranean Sky te kunnen rijden. Deze is in 2003 voor de kust van Athinon Korinthou omgeslagen, tijdens een poging het verwaarloosde schip te verplaatsen. Het wrak is heel goed zichtbaar vanaf de kust en natuurlijk dankzij de drone ook van boven. Wat een bizar plaatje!

Het theater was inderdaad mooi, wat ons betreft wel vooral door onze eigen twee kanjers (beide trots met hun zelf geshopte kleding uit Athene) 🥰. We merkten het duidelijk, het is helemaal goed geweest zo met alle opgravingen.

Na al dit bijzonders onderweg reden we door naar Drepano, voor twee dagen relaxen op een camping. Fijne plek dicht bij zee, waar we nog kort van de zonsondergang genoten. Verder werd het vooral heel veel spelen met de poesjes bij de camper, smullen van Stijn zijn gebakken eitjes, klusjes doen en wandelen langs de zee. Veel te koud voor ons om te zwemmen hoor, die 23 graden 😅.

Nu op naar Patras. Daar wacht vrijdag de boot opweg naar Italië. Dit zal met onze nieuwste plannen vooral een “doorreis land” worden. Wordt vervolgd!

Leave a comment

nl_NLDutch